Postat av den oktober 10, 2017

Anna Jörgensdotter är just nu aktuell med romanen Solidärer och är en av årets mest hyllade författare. Hon är också en veteran när det kommer till uppträdanden på Trollhättans poesifestival. Vi ställde några frågor inför hennes kommande besök.

Du har besökt Trollhättan och poesifestivalen flera ggr; hur känns det att komma tillbaka?

– Det är alltid fint att få medverka på festivalen, och jag är glad över att få återkomma – trots att jag mestadels sysslar med prosa.

Din nya bok Solidärer har fått lysande recensioner, men måste föregåtts av ett lång och hårt arbete. Har du orkat tänka på något kommande projekt?

– Ja, jag har faktiskt börjat på en ny prosagrej, det är ett behovsskrivande mest bara just nu, ett sätt att hantera saker som händer, så det är fortfarande osäkert hur och om det blir någon form. Skriver också dikter, på rim, för ungdomar (tänker jag mig) om psykisk ohälsa, eller bara om att inte må särskilt bra i den här världen.

Kan du ge ett boktips?

– Pojken som läste Jules Verne av Almudena Grandes.

Och som avslutning, en mer obskyr fråga: har du någon relation till det brittiska rockbandet The Sisters of Mercy? Om så, vilken är din favoritlåt?

– Nej, jag har faktiskt inte det, nån nära relation, har svårt för Eldritchs röst, men väljer No Time To Cry för att den passar min sinnesstämning just nu.

Anna Jörgensdotter läser på festivalen på fredag 20 oktober i Annexet till Trollhättans konsthall. Se programmet här >>